PLJESKAVICE OD TUNJEVINE
Odlične pljeskavice od tunjevine... :)
Sastojci:
- 300 gr tunjevine u komadima
- 2 kriške hljeba (bez kore)
- 1 supena kašika iscjeđenog soka limuna
- 1 jaje
- 1 kašičica senfa
- 1 manja glavica sitno sjeckanog crvenog luka
- 3 kašike prezle
- 3 kašike brašna
- 2 režnja bijelog luka
- so
- biber
- malo sušenog kopra
- 1 kašika svježe sjeckanog peršuna
- ulje
Sve sastojke pomiješati osim jajeta. Probati, pa začiniti po ukusu, onda dodati jaje i sve dobro izmiješati.
Smjesu ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Nauljenim rukama formirati pljeskavice i pržiti ih na zagrijanom ulju.
Po potrebi stavljati na kuhinjski papir da upije masnoću.
Servirati uz kuhano povrće ili pire krompir.
NAPOMENA: Možete koristiti i tunjevinu u paradajz sosu umjesto ove klasične :)
Primjedbe
Objavi komentar