ZAČINJENA PILETINA SA BIJELIM LUKOM I SVJEŽIM ĐUMBIROM
Aromatično i ukusno. Za prilog sam imala heljdine rezance, a odlično paše i uz neki rižoto, pire, restovani, pečeni ili kuhani krompir.
Potrebno je:
Potrebno je:
- 500 gr pilećeg mesa (bataci, karabataci ili file)
- 4 režnja bijelog luka
- 2,5 cm velik komad svježeg đumbira
- 4 kašike ulja
- 1 mrkva
- 1/2 male kašičice kurkume
- 1 kašičica suhog vlasca
- biber
- vegeta
- suhi peršun
- 1 mala kašičica mljevenog korijandera (opcionalno)
Svježi đumbir izribajte na sitno rende.
Bijeli luk isjeckati na listiće ili manje kockice.
Mrkvu izrezati na kolutiće.
U tavi zagrijte ulje pa stavite posoljene batake da se prže dok lijepo porumene sa svih strana. Potom dodajte izrezanu mrkvu, bijeli luk, ribani đumbir, korijander, vlasac i dolijte vode da pokrije meso do pola i dinstajte na laganoj vatri oko 30-tak minuta. Po potrebi dolijte još vode. Na kraju dodati vegetu, biber, kurkumu i suhi peršun, kratko prokuhati i servirati uz prilog po vašem izboru.
Uživajte i vi u fantastičnoj aromi... Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar