PILEĆE MESO U CURRY SOSU
Nešto jako ukusno... aromatičan spoj curry-a, bijelog vina, kurkume, soya sosa i jogurta je prosto fenomenalan.
Sastojci:
Sastojci:
- 600 gr karabataka
- 500 ml jogurta
- 2 kašike bijelog vina
- 2 kašike soya sosa
- 1 kašičica curry-a
- 1 kašičica kurkume
- 100 gr ribanog sira (edamer, gauda)
- so
- biber
Karabatacima odstraniti kosti i kožicu.
U posudi izmiješati jogurt, vino, soya sos, biber, curry i kurkumu. Posoljeno meso potopiti u pripremljenu smjesu da bude fino pokriveno i ostaviti u frižider najmanje 2-3 sata, a najbolje preko noći da se sastojci fino prožmu.
U pleh poredati meso i preliti ostatkom smjese od jogurta. Pokriti aluminijskom folijom i peći 60 minuta na temperaturi od 180°.
Nakon toga izvaditi pleh iz rerne, skinuti foliju i na svaki komad mesa staviti ribani sir.
Vratiti u rernu još 10 minuta da se sir fino istopi i meso porumeni.
Poslužiti toplo uz pire krompir i salatu od svježeg povrća.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar