PARFE FANTAZIJA SA BOROVNICAMA
Ne mogu vam riječima opisati ovu fantaziju, kremastu, ukusnu poput sladoleda...topi se u ustima i mami na još i još i još... :)
Naravno možete kombinirati voće koje volite, ali meni je ovako sa borovnicama definitivno predobra... lijepa boja i božanstven okus... Preporučujem da probate što prije - idealna za ljeto!
Kao podlogu za ovu tortu možete samljeti keks pa ga preliti otopljenim puterom, izmiješati i utisnuti u kalup. To bi bilo brže i bez korištenja rerne, a ja ipak preferiram pravi biskvit.
Kalup - 24 cm!
Biskvit:
Šlag krema:
U blender staviti borovnice sa šećerom i izblendati da dobijete finu jednoličnu smjesu.
Slatko vrhnje izmiksati da bude čvrsto, a zatim u njega dodati izblendane borovnice i sve skupa mikserom povezati.
Želatinu natopiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri i zatim na laganoj vatri otopiti (ne smije prokuhati), pa je dodati u smjesu sa borovnicama i mikserom izraditi da dobijete finu kremu kao na slici ispod.
Oko biskvita staviti obruč, pa istresti pripremljenu kremu od borovnica i fino poravnati. Ostaviti u frižider da se stegne.
Sada pripremiti šlag kremu.
Izmiksati slatko vrhnje, pa dodati šećer i pavlaku, miksati da se sjedini.
Želatinu pripremiti kao u prethodnom postupku, otopiti na laganoj vatri i umiksati u pripremljenu smjesu sa vrhnjem.
Šlag kremu premazati preko stisnute kreme od borovnica i lijepo zagladiti nožem.
Ostaviti sve u frižider da se sve fino stisne.
Ohlađenu tortu dekorisati svježim borovnicama i listićima mente.
Vrijeme je za uživanje u ovoj fantaziji.
Nadam se da sam slikama uspjela dočarati ljepotu ove jednostavne i predivne ljetne torte.
Voila!
Naravno možete kombinirati voće koje volite, ali meni je ovako sa borovnicama definitivno predobra... lijepa boja i božanstven okus... Preporučujem da probate što prije - idealna za ljeto!
Kao podlogu za ovu tortu možete samljeti keks pa ga preliti otopljenim puterom, izmiješati i utisnuti u kalup. To bi bilo brže i bez korištenja rerne, a ja ipak preferiram pravi biskvit.
Kalup - 24 cm!
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike vruće vode
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
Krema od borovnica:
- 200 gr svježih borovnica
- 120 gr šećera
- 350 ml slatkog vrhnja (ja sam koristila Topping Cream - na bazi biljnih masnoća kao zamjena za slatko vrhnje)
- 1 vrećica mljevene želatine
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 gr šećera u prahu
- 1 čaša pavlake (kiselo vrhnje - 180 ml)
- 1 vrećica mljevene želatine
Pripremiti biskvit na slijedeći način:
U posudu za miksanje staviti cijela jaja sa šećerom, dodati odmah vruću vodu i miksati najvećom brzinom 15-20 minuta dok masa dobije kremastu strukturu i svijetlu boju.
Brašno sa praškom za pecivo prosijati na umućenu smjesu od jaja i žicom lagano izmiješati da se fino sjedini.
Dno kalupa obložiti papirom i izliti smjesu.
Peći u rerni zagrijanoj na 175° oko 15 minuta.
Ispečen biskvit malo prohladiti u kalupu, zatim ga okrenut na pladanj za serviranje i skinuti papir. Ostaviti da se ohladi.
Slatko vrhnje izmiksati da bude čvrsto, a zatim u njega dodati izblendane borovnice i sve skupa mikserom povezati.
Želatinu natopiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri i zatim na laganoj vatri otopiti (ne smije prokuhati), pa je dodati u smjesu sa borovnicama i mikserom izraditi da dobijete finu kremu kao na slici ispod.
Oko biskvita staviti obruč, pa istresti pripremljenu kremu od borovnica i fino poravnati. Ostaviti u frižider da se stegne.
Sada pripremiti šlag kremu.
Izmiksati slatko vrhnje, pa dodati šećer i pavlaku, miksati da se sjedini.
Želatinu pripremiti kao u prethodnom postupku, otopiti na laganoj vatri i umiksati u pripremljenu smjesu sa vrhnjem.
Šlag kremu premazati preko stisnute kreme od borovnica i lijepo zagladiti nožem.
Ostaviti sve u frižider da se sve fino stisne.
Ohlađenu tortu dekorisati svježim borovnicama i listićima mente.
Vrijeme je za uživanje u ovoj fantaziji.
Nadam se da sam slikama uspjela dočarati ljepotu ove jednostavne i predivne ljetne torte.
Voila!
Mmmmmmmmm.....
Primjedbe
Objavi komentar