TROKUTI OD HELJDINIH KORA PUNJENI SIROM
Lagan i zdrav obrok. Brzo i jednostavno za pripremu. Heljdine kore su čista fantazija, zaista mi je drago što sam locirala mjesto gdje ih mogu kupiti uvijek svježe :)))
Dopast će se i vašoj djeci :)
Sastojci:
500 gr gotovih heljdinih kora za pitu
Nadjev:
500 gr mladog sira
2 jaja
so
ulje
Za nadjev dobro izmiješati sir i jaja i posoliti po ukusu.
Heljdinu koru premazati nadjevom (možete i cijelu, ali će vam trebati više sira) ili do pola, blago pouljiti a zatim presaviti dužu stranu kore do sredine, pa taj dio preklopiti dalje da dobijete užu traku.
Odozdo formirati trokute i ići prema vrhu dok ne završite. Mislim da je ovo već dobro poznato svima, kako se savijaju trokutići.
Redati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni 15-tak minuta da dobiju lijepu rumenu boju.
Hrskavi su i stvarno ukusni :)
Dopast će se i vašoj djeci :)
Sastojci:
500 gr gotovih heljdinih kora za pitu
Nadjev:
500 gr mladog sira
2 jaja
so
ulje
Za nadjev dobro izmiješati sir i jaja i posoliti po ukusu.
Heljdinu koru premazati nadjevom (možete i cijelu, ali će vam trebati više sira) ili do pola, blago pouljiti a zatim presaviti dužu stranu kore do sredine, pa taj dio preklopiti dalje da dobijete užu traku.
Odozdo formirati trokute i ići prema vrhu dok ne završite. Mislim da je ovo već dobro poznato svima, kako se savijaju trokutići.
Redati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni 15-tak minuta da dobiju lijepu rumenu boju.
Hrskavi su i stvarno ukusni :)
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar