JEDNOSTAVNE DŽEM-CIMET KOCKE
Odličan desert za koji vam nisu potrebni ni mikser ni jaja. Rezultat je odličan biskvit, koji je izuzetan čak i za torte - nimalo suh, lijepo se reže i jako ukusan :)
Moj prijedlog za vaš današnji desert...probajte, brzo i lako :)
Mjera je šolja od 2 dcl - za pleh dimenzija 40 x 20 cm!
4 šolje brašna
2 šolje mlijeka
2 šolje ulja
2 šolje šećera
8 velikih kašika džema od šljiva (koristila sam svoj domaći, a može i bilo koji drugi džem)
3 kašičice sode bikarbone
6 kašičica mljevenog cimeta
Premaz:
1 šlag krema od vanilije pripremljena prema uputstvu
ribana mliječna čokolada
U posudi izmiješati brašno, šećer, sodu bikarbonu i mljeveni cimet, promiješati, pa dodati mlijeko, ulje i džem. Sve sjediniti žicom dok ne dobijete finu gustu smjesu.
Pleh obložiti pek papirom ili ga pouljiti i pobrašniti, istresti smjesu i peći na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Provjerite čačkalicom da li je pečen.
Ohladiti ga u plehu, a zatim premazati pripremljenom šlag kremom od vanilije i pospite ribanom mliječnom čokoladom.
NAPOMENA: Također biskivit možete preliti i čokoladnom glazurom, ukrasiti nekom drugom šlag kremom i dekorisati po vašoj želji.
Sigurno ćete biti zadovoljni...uživajte!
Moj prijedlog za vaš današnji desert...probajte, brzo i lako :)
Mjera je šolja od 2 dcl - za pleh dimenzija 40 x 20 cm!
4 šolje brašna
2 šolje mlijeka
2 šolje ulja
2 šolje šećera
8 velikih kašika džema od šljiva (koristila sam svoj domaći, a može i bilo koji drugi džem)
3 kašičice sode bikarbone
6 kašičica mljevenog cimeta
Premaz:
1 šlag krema od vanilije pripremljena prema uputstvu
ribana mliječna čokolada
U posudi izmiješati brašno, šećer, sodu bikarbonu i mljeveni cimet, promiješati, pa dodati mlijeko, ulje i džem. Sve sjediniti žicom dok ne dobijete finu gustu smjesu.
Pleh obložiti pek papirom ili ga pouljiti i pobrašniti, istresti smjesu i peći na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Provjerite čačkalicom da li je pečen.
Ohladiti ga u plehu, a zatim premazati pripremljenom šlag kremom od vanilije i pospite ribanom mliječnom čokoladom.
NAPOMENA: Također biskivit možete preliti i čokoladnom glazurom, ukrasiti nekom drugom šlag kremom i dekorisati po vašoj želji.
Sigurno ćete biti zadovoljni...uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar