POVRTNA ČORBICA SA BAMIJOM I PILETINOM

Pravi jesenji dan! Hladno, oblačno i mračno, pa je idealno pripremiti ovu čorbicu da ugrije dušu!

😁

Jako ukusna i zdrava! Bamija je zaista perfektna i imam utisak da je nepravedno zapostavljena u svakodnevnoj ishrani.



📝Sastojci:

- 500 gr pilećeg filea

- 400 gr bamije

- 2 mrkve

- 2 glavice crvenog luka

- 3 režnja bijelog luka

- 3 krompira

- 1 jaje

- 2 kašike pavlake

- suhi začin

- mljeveni biber

- 3 dcl povrtnog temeljca

- svježe sjeckani peršun


U vodu staviti cijela pileća prsa sa cijelom glavicom luka i 1 mrkvom da se kuhaju oko 15 minuta. Dodati malo začina.

Na ulju propržiti sitno sjeckanu glavicu crvenog luka, pa dodati mrkvu isjeckanu na manje štapiće i bijeli luk, pa izdinstati.

Skuhan file ocijediti i izrezati na kocke, kao i krompir.

U šerpu sipati pileći temeljac, dodati izrezan krompir i file, pa dodati dinstani luk i mrkvu. Kuhati oko 5 minuta, pa dodati bamiju. Po potrebi doliti vode koliko želite. U zdjelici izmješati jaje sa pavlakom i preliti čorbicu. Posuti sitno sjeckanim peršunom i začiniti po ukusu. Sve kratko prokuhati i jelo je gotovo! 👍🏻

Probajte, zaista je odlična! Uz domaći hljeb - savršena!


Primjedbe

Popularni postovi