UMAK OD FILETA SKUŠE I SRIJEMUŠA SA MAKARONIMA
Konačno sam na pijaci našla srijemuš! 😁
I svašta nešto sam htjela s njim, a dio sam odvojila za ovaj odličan umak, posebno za mog unuka. 😍
Ručak je brzinski, ali preukusan! Kada ste u stisci s vremenom, odlično rješenje.
Umjesto fileta skuše, možete koristiti i tunjevinu u većim komadima, a prasu zamijeniti mladim lukom.👌🏻
📍Sastojci:
✔️1 limenka fileta skuše
✔️1 prasa
✔️2 šake srijemuša
✔️So
✔️Biber
✔️2 dcl vrhnja za kuhanje
✔️2 kašike parmezana
✔️2 kašike maslinovog ulja
Srijemuš dobro oprati i izrezati ne baš sitno.
U tavi zagrijati ulje, dodati izrezanu prasu, prodinstati, dodati filete skuše i sve skupa malo promiješati. Zatim dodati srijemuš i kratko dinstati dok uvene. Doliti vrhnje, posoliti, pobiberiti, dodati i parmezan, par minuta krčkati i gotovo!!!!
Preliti skuhane makarone, eventualno rižu, pire i eto brzinskog a ukusnog ručka.
Ukoliko nemate srijemuš, možete koristiti špinat ili blitvu, ali obavezno dodajte i par režnjeva isjeckanog bijelog luka.
Primjedbe
Objavi komentar