PILEĆA KRILA SA SUSAMOM IZ RERNE
Kako vi spremate pileća krila?😁
Imam mnogo varijacija na tu temu, ali ima vremena. Za početak najjednostavnije.😉
Aromatično, bez puno peglanja oko pripreme, ukusno i sito. Što bi rekli, klasika. Ipak, za mlade domaćice, objavljujem i ovo jelo.😍😉💋
Imate i kratak video.👍🏻
✔️1 kg pilećih krila
✔️1 kg krompira
📌Marinada:
✔️3 kašike ulja (maslinovo ili obično)
✔️1 čajna kašika aleve paprike (može pikant)
✔️1 čajna kašika vegete
✔️So
✔️Biber
✔️bijeli luk u granulama
✔️Kurkuma
✔️suhi peršun, bosiljak, kopar
I još
3-4 kašike susama i malo ulja na kraju
Za marinadu sve sastojke izmiješati da dobijete kompaktnu smjesu. Količinu začina prilagodite svojim potrebama tj.ukusu.
Krila očišćena i oprana, uvaljati ravnomjerno u marinadu, pa ostaviti sve da odstoji minimalno 30 min.
Krompir isjeći na komade željene veličine i posuti začinima po želji. Ja sam stavila vegetu, biber, alevu, so i peršun.
U malo nauljen pleh staviti krompir, rasporediti preko krila, ostatak marinade posuti preko, posuti susamom i još pokapati sa malo ulja.
Dodati i 50 ml vode.
Peći u rerni zagrijanij na 200° oko 40 do 45 minuta.
Poslužiti toplo uz omiljenu salatu.
------------------
Primjedbe
Objavi komentar