SO SA SRIJEMUŠEM
Perfektna ideja koju sam vidjela kod divne @bon_appetit_ns - žene koja ima fenomenalne ideje i još bolje recepte.💜
Najjednostavnije moguće za napraviti, a milion načina za iskoristiti. Posoliti meso za gril, kao dodatak juhama, čorbama, za jela u pećnici, posoliti salatu, u izradi dresinga, ma za mnogo toga. 👍🏻👌🏻
Iskoristite sezonu srijemuša, pa napravite par teglica. I zdravo i ukusno. Vaša jela bit će obogaćena divnom aromom.
Listovi srijemuša ne smiju biti vlažni. Ja sam ih oprala, ocijedila i kuhinjskim ručnikom sve posušila.
U blender stavljajte red srijemuša, pa so, pa opet srijemuš pa so, otprilike po šaku soli. Popunite 2/3 blendera.
Izblendajte dok ne dobijete nešto slično pijesku.
U pleh od rerne stavite pek papir, rasporedite so i sušite u rerni zagrijanoj na 70° sat vremena. Povremeno promiješajte i viljuškom razbijte grudvice. Ostavite da se ohladi i spremite u tegle.
Snežana, hvala ti na ovoj divoti! ❣️🥰😍
Primjedbe
Objavi komentar