JAJA, ALI MALO DRUGAČIJE!
Zašto bi uvijek jeli jaja na isti način? 😁
Pogledajte kakva prelijepa rolada od jaja!😍
Prejednostavan postupak, a rezultat odličan!
U bjelanjke možete izrezati i manju papriku, sve što želite. Kod mene jutros ovako:
✔️4 jaja
✔️Malo sjeckane pileće salame
✔️Malo izrendanog sira Edamac
✔️So
✔️Maaaaalkice ulja
✔️Sušeni peršun
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Pjenjačom malo umutiti bjelanjke, dodajte sjeckanu salamu i ribani sir, suhi peršun i posolite po ukusu.
Žumanjke posolite i posebno malo umutite pjenjačom.
Tavu premažite kistom sa malo ulja, zagrijte i izlijte smjesu od bjelanjaka. Sačekajte da se fino zapeče i lagano zarolajte kao palačinku. Ostavite u tavi sa strane.
Kistom nanesite malo ulja na prazni dio tave i istresite žumanjke. Sačekajte da se zapeku i bjelanjke zarolajte u žumanjke. Dobit ćete roladu. Još malo pecite sa obje strane i vaš doručak je gotov! 🥰🥰🥰
Izrežite na kriške i uživajte. I lijepo i ukusno.
Dobar tek! 🍽️🍀
Primjedbe
Objavi komentar