DOMAĆI ZELENI REZANCI SA PESTOM OD RUKOLE

Ovo jednostavno savršenstvo definitivno morate probati. Čas posla i savršen ručak je na stolu! 🥰🥰🥰 





Imala sam čast probati domaće rezance sa špinatom iz Korpe zdravlja i zaista su savršeni. Ako ne znate ili nemate vremena da ih pravite, sad znate gdje ih ima. 👌🏻

Možete koristiti i makarone, ma bilo koju tjesteninu.

Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi sa kašikom ulja. Ocijediti. 


U međuvremenu pripremite pesto od rukole: 


✔️100 gr rukole iz Korpe zdravlja

✔️2 režnja bijelog luka

✔️3 kašike ribanog parmezana

✔️30 ml maslinovog ulja

✔️pola kašičice soli

✔️Na vrh noža bibera

✔️2 kašike limunovog soka

✔️1 kašika oraha (ili pinjola)

✔️1 dcl pavlake ili milerama 


U blender staviti rukolu, orahe i bijeli luk i kratko pulsirati. Zatim dodati so, biber, limunov sok, parmezan i pavlaku, pa izblendati u jednoličnu smjesu.

Pavlaku sam dodala jer više volimo malo rjeđi pesto i blažeg okusa. 

U posudu staviti kuhane rezance, dodati pesto i sve sjediniti. Servirati toplo, posuto ribanim parmezanom.

Dobar tek! 🍽️👍🏻👌🏻 

NAPOMENA: ostatak pesta možete čuvati u frižideru u zatvorenoj teglici do 3 dana!




Primjedbe

Popularni postovi