VARIVO OD GRAŠKA SA PILEĆIM FILEOM
Danas je dan za "na kašiku"!😁 Čast svim suhim jelima, ali praznik za želudac je neko fino varivo.
📍Za ovo varivo potrebno je:
🔸400 gr zaleđenog graška
🔸400 gr pilećeg filea
🔸1 glavica crvenog luka
🔸4 režnja bijelog luka
🔸2 kašike paradajz sosa
🔸1 kašika ajvara
🔸1 mrkva izrezana na kockice
🔸2 paprike izrezane na štapiće
🔸 Suhi srijemuš
🔸 Peršun svježi ili suhi
🔸 Bosiljak
🔸Bio začin
🔸 Mljeveni biber
🔸So
🔸Par kašika ulja
U šerpu staviti ulje, zagrijati pa dodati sitno sjeckan crveni i bijeli luk. Promiješati i kada postane staklast dodati pileći file izrezan na kocke. Sve skupa dinstati 3-4 minute, a zatim dodati paradajz sos, ajvar i vode toliko da sve prekrije.
Prokuhati 5 minuta pa dodati krompir izrezan na veće kocke, mrkvu, paprike i grašak. Po potrebi doliti vode i kuhati dok sve ne omekša.
Pred kraj kuhanja izvaditi par krompira, izgnječiti pa vratiti u varivo da još prokuha i da jelo dobije potrebnu gustinu.
Na kraju dodati začine i kratko prokuhati da se arome fino sjedine.
------------------
Primjedbe
Objavi komentar