TULUMBE

Dovoljno je reći TULUMBE!

Svima uspijevaju po ovom receptu.

Napominjem da sam napisala pola mjere, za nekih 16 komada srednje veličine, a vi uduplajte sastojke ako vam treba više! 🥰




📍Tijesto:

🔸200 ml vode

🔸50 ml ulja

🔸Prstohvat soli

🔸150 gr brašna

🔸2 jaja srednje veličine


📍Agda:

🔸500 gr šećera

🔸300 ml vode

🔸2 vanilin šećera

🔸Sok pola limuna (po želji)


Za prženje: 🔸cca 500 ml ulja


Agdu skuhati ranije, kad prokuha kuhati oko 6 minuta i ostaviti da se potpuno ohladi pa u frižider. Možete i večer prije spremiti agdu.


Prokuhati vodu, ulje, prstohvat soli i odjednom sipati brašno, pa kuhačom energično miješati da se napravi kugla. Skloniti sa ringle i dodatno izmješati da nema grudvica. Ohladiti do mlakog pa dodati blago ulupana jaja i spiralnim nastavcima miksati dok ne dobijete ljepljivo ali tijesto bez grudvica. 


U šerpu srednje veličine sipati oko 500 ml ulja, jer trebaju plivati. Zagrijati na srednjoj temperaturi do mlakog. 

Puniti špric tijestom i u mlako ulje istiskati tulumbe. Rezati na željenu veličinu. Pržiti dok lijepo porumene i povremeno okretati. Skloniti šerpu sa ringle, vaditi tulumbe u hladnu agdu, promiješati ih povremeno i ostaviti u agdi dok ispržite slijedeću turu. Sad vratite šerpu na ringlu i istisnite slijedeće tulumbe. One iz agde vadite u pleh i postupak ponavljati dok imate tijesta. Na kraju ih sve preliti preostalom agdom i dobro rashladiti.

Uživajte u ovom hrskavom a sočnom savršenstvu. 👍🏻💖🍀






Primjedbe

Popularni postovi