ROLOVANA PILEĆA PRSA U LISNATOM TIJESTU

Ovo je nešto zaista odlično! Čak i za dočekati goste (iako ih u vrijeme korone skoro i nema), pa obzirom na situaciju preostaje  da uživate sa svojim ukućanima. 😁😁😁 Šta je, tu je. 😅

Jako ukusno, predivno! 👌🏻👍🏻 




📍 Potrebno je:

🔸2 komada pilećih prsa (koja popolovite da dobijete 4 komada)

🔸250 gr edamera ili gaude

🔸250 gr pileće salame (može i šunka, suho meso)

🔸4 kašike senfa

🔸1 kašičica soli

🔸1 kašičica bio začina (ili vegete)

🔸1 kašičica mljevenog bibera

🔸1 kašičica kurkume

🔸1 kašičica bijelog luka u granulama

🔸500 gr lisnatog tijesta

🔸 Krupna himalajska so za posipanje

🔸1 jaje za premazivanje 


Prsa (koja ste podijelili na 4 dijela) posuti svim začinima i dobro izmješati da se ravnomjerno oblože.

Na streč foliju staviti prvi komad, prekriti folijom i batom istanjiti ali ne pretanko. Poredati sir, salamu, opet sir i pomoću folije zarolati u roladu. Krajeve uvrnuti i stegnuti. Ponoviti sve sa ostalim mesom. Poredati na tacnu i u frižider na 20-30 minuta.

Prvi dio lisnatog tijesta tanko razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, pa podijeliti na 2 dijela. Prvi dio još malo rasklagijati, premazati kašikom senfa, staviti roladu od mesa i sve skupa zarolati. Krajeve podvući ispod. 

Kad završite sve rolade, premazati ih umućenim jajetom. Viljuškom napraviti rešetku po vrhu, pa posuti krupnom himalajskom solju. 

Peći u rerni zagrijanoj na 200° 35 minuta.

Napravila sam preliv za rolade od ajvara, majoneze i pavlake, što nije obavezno.😅 Moji vole da je tu svega.😃

Poslužiti toplo, a i hladno je odlično! 👌🏻👍🏻







Primjedbe

Popularni postovi