ROLOVANA PILEĆA PRSA U LISNATOM TIJESTU
Ovo je nešto zaista odlično! Čak i za dočekati goste (iako ih u vrijeme korone skoro i nema), pa obzirom na situaciju preostaje da uživate sa svojim ukućanima. 😁😁😁 Šta je, tu je. 😅
Jako ukusno, predivno! 👌🏻👍🏻
📍 Potrebno je:
🔸2 komada pilećih prsa (koja popolovite da dobijete 4 komada)
🔸250 gr edamera ili gaude
🔸250 gr pileće salame (može i šunka, suho meso)
🔸4 kašike senfa
🔸1 kašičica soli
🔸1 kašičica bio začina (ili vegete)
🔸1 kašičica mljevenog bibera
🔸1 kašičica kurkume
🔸1 kašičica bijelog luka u granulama
🔸500 gr lisnatog tijesta
🔸 Krupna himalajska so za posipanje
🔸1 jaje za premazivanje
Prsa (koja ste podijelili na 4 dijela) posuti svim začinima i dobro izmješati da se ravnomjerno oblože.
Na streč foliju staviti prvi komad, prekriti folijom i batom istanjiti ali ne pretanko. Poredati sir, salamu, opet sir i pomoću folije zarolati u roladu. Krajeve uvrnuti i stegnuti. Ponoviti sve sa ostalim mesom. Poredati na tacnu i u frižider na 20-30 minuta.
Prvi dio lisnatog tijesta tanko razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, pa podijeliti na 2 dijela. Prvi dio još malo rasklagijati, premazati kašikom senfa, staviti roladu od mesa i sve skupa zarolati. Krajeve podvući ispod.
Kad završite sve rolade, premazati ih umućenim jajetom. Viljuškom napraviti rešetku po vrhu, pa posuti krupnom himalajskom solju.
Peći u rerni zagrijanoj na 200° 35 minuta.
Napravila sam preliv za rolade od ajvara, majoneze i pavlake, što nije obavezno.😅 Moji vole da je tu svega.😃
Poslužiti toplo, a i hladno je odlično! 👌🏻👍🏻
Primjedbe
Objavi komentar