KREMPITA SA OKUSOM BANANE I GANAŠ PRELIVOM

Jednostavno i jako dobro.



Biskvit:
-7 žumanjaka
-7 kašika šećera
-7 kašika ulja
-7 kašika mlijeka
-7 kašika brašna
-pola praška za pecivo
Krem:
-7 bjelanjaka
-7 kašika šećera
-8 dcl vode
-3 pudinga sa okusom banane
-250 gr šećera (za puding)
Ganache:
-200 ml slatkog vrhnja
-200 gr čokolade
Za biskvit izmiksati žumanjke sa šećerom pjenasto, pa dodati ostale sastojke redom i izliti u pravougaoni pleh prethodno nauljen i pobrašnjen pa peći na 190°C 10-15 minuta.
Dok se peče biskvit, pripremite puding. Od 800 ml oduzmite 200 ml i rastvorite prah za puding. Ostatak vode i šećer zakuhajte pa dodajte smjesu za puding i skuhajte.
U bjelanjke dodajte prstohvat soli i miksajte. Postepeno dodajite 7 kašika šećera i miksajte da dobijete čvrst snijeg. Počnite dodavati kašiku po kašiku vrućeg pudinga, neprestano miksajući. Dobit ćete pjenastu masu. Prelijte preko biskvita i poravnajte. Ostaviti da se ohladi.
Za ganache, u šerpicu staviti slatko vrhnje da se zagrije, ali ne da proključa. Skloniti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu pa miješati dok se čokolada istopi. Preliti preko kolača, ohladiti na sobnoj temperaturi, pa prebaciti u frižider.
Dobro ohlađeno rezati na kocke i poslužiti.



Primjedbe

Popularni postovi