KOKOS-PLAZMA BAJADERA
Fenomenalna!!!!
-150 gr šećera
-1 vanilin šećer
-100 ml mlijeka
-125 gr margarina
-1 kašika kakao praha
-300 gr mljevene plazme
-150 gr šećera
-1 vanilin šećer
-100 ml mlijeka
-125 gr margarina
-50 gr mljevene plazme
-170 gr kokosa
Sastojci za tamni dio:
-150 gr šećera
-1 vanilin šećer
-100 ml mlijeka
-125 gr margarina
-1 kašika kakao praha
-300 gr mljevene plazme
Sastojci za svijetli dio:
-150 gr šećera
-1 vanilin šećer
-100 ml mlijeka
-125 gr margarina
-50 gr mljevene plazme
-170 gr kokosa
Ganache:
-200 ml slatkog vrhnja
-200 gr tamne čokolade
-3 kašike kokosa za posipanje
-200 ml slatkog vrhnja
-200 gr tamne čokolade
-3 kašike kokosa za posipanje
U šerpu staviti mlijeko, šećer, vanilin šećer, kakaoi margarin isjeckan na kocke, pa zagrijavati da se sve otopi i sjedini. Skinuti sa ringle i dodati mljevenu plazmu. Dobro izmiješati i sjediniti. Rasporediti u kalup ili pleh dimenzija 28x23 cm, lijepo poravnati i utapkati, pa ostaviti da se ohladi.
Za svijetli dio takodjer u šerpi zagrijavati mlijeko, šećer, vanilin šećer i margarin isječen na kockice, da se istopi i sjedini. Skinuti sa ringle i umiješati mljevenu plazmu i kokos. Dobro izmješati pa utapkati preko tamne smjese. Ohladiti. Za ganache zagrijati slatko vrhnje, skloniti sa ringle i umiješati na kocke izlomljenu tamnu čokoladu pa miješati da se sve istopi. Preliti preko bajadere, ostaviti da se malo ganache stisne, pa posuti kokosom.
Rezati dobro ohlađeno na štanglice.
Za svijetli dio takodjer u šerpi zagrijavati mlijeko, šećer, vanilin šećer i margarin isječen na kockice, da se istopi i sjedini. Skinuti sa ringle i umiješati mljevenu plazmu i kokos. Dobro izmješati pa utapkati preko tamne smjese. Ohladiti. Za ganache zagrijati slatko vrhnje, skloniti sa ringle i umiješati na kocke izlomljenu tamnu čokoladu pa miješati da se sve istopi. Preliti preko bajadere, ostaviti da se malo ganache stisne, pa posuti kokosom.
Rezati dobro ohlađeno na štanglice.
Primjedbe
Objavi komentar