RIŽOTO SA ŠPINATOM
Zaista dugo nisam spremala rižoto sa špinatom, a baš ga volimo.👌🏻 Nekako mi uvijek legne ko budali šamar.🤭
Sa čime se riža najbolje ljubi, nego sa piletinom.😁
I ručak bio za 10! 👍🏻
Vjerujem da ste već pravile, ali da ga ipak napišem.😁🤭
✏️Sastojci:
✔️4 bataka sa karabatkom
✔️200 gr riže
✔️2 režnja bijelog luka
✔️300 gr špinata (može i zaleđeni)
✔️6 dcl pilećeg temeljca
✔️ Začin za piletinu
✔️ sušeni peršun, origano
✔️2 kašike ulja
✔️ Vegeta, so, biber
Meso razdvojiti na batake i karabatake. Oprati, posušiti i posuti začinom za piletinu.
Tepsiju premazati uljem, pa poredati meso.
Zapeći u rerni zagrijanoj na 200° da počne rumeniti.
Rižu dobro oprati i ocijediti. Špinat oprati i sitno nasjeckati.
Izvaditi pleh iz rerne, ravnomjerno rasporediti rižu i špinat, posuti ispasiranim bijelim lukom, preliti temeljcem, začiniti svim začinima i staviti u rernu na 30-35 minuta, dok temeljac ne ukuha.
Servirati toplo. Prijatno! ❤️🙋🏻♀️
Primjedbe
Objavi komentar