PAPRIKE PUNJENE PILEĆIM FILEOM I KROMPIROM
Nedjelja je. Nešto što je karakterizira je sigurno i nedjeljni ručak. Ono kad su svi na okupu, pa malo fali da nastane haos.😂 E tad im servirate dobro jelo i šute.🤣 Harmonija. Pa ovaj današnji ručak je stvarno harmonija okusa i mirisa. Jako ukusno, svima se dopalo! 👌🏻
Punjene paprike, ali drugačije. Pročitajte u čemu je razlika.👍🏻😀
✏️ Sastojci:
✔️8 paprika
✔️500 gr pilećeg filea
✔️1 glavica crvenog luka
✔️2 mrkve
✔️4 krompira srednje veličine
✔️2 režnja bijelog luka
✔️1 kašičica curry začina
✔️Suhi začin
✔️Mljeveni biber
✔️So
✔️1 kašika aleve paprike
✔️3 kašike paradajz sosa
✔️350 ml vode
✔️1 kašika suhog peršuna
✔️1 kašika brašna
✔️2-3 kašike ulja
Paprike očistite, krompir ogulite i izrendajte. Mrkvu izrendati na sitno rende, luk sitno isjeckati, file također isjeckati na sitne kockice.
Na par kašika ulja izdinstati isjeckan luk i sitno izrendanu mrkvu. Dodati file i sve skupa dinstati dok ne omekša.
Ovu smjesu dodati u ocijeđen rendani krompir, pa dodati suhi začin, alevu, curry, mljeveni biber i sve dobro sjediniti. Puniti paprike, ali ih ne pretrpavati, nego lagano. Ostat će vam fila.
Dublji pleh za pečenje premazati uljem, istresti preostali fil i ravnomjerno rasporediti. Preko fila poredati paprike.
U posudi izmiješati paradajz sos i vodu, dodati suhi peršun, malo posoliti i polovinu te smjese preliti preko paprika. Pleh prekriti folijom.
Rerna treba biti zagrijana na 220°. Peći 40 min. U ostatak pripremljenog preliva dodati kašiku brašna i izmješati. Nakon 40 min. izvaditi paprike, preliti ostatkom sos paradajza, opet pokriti folijom i peći još 20 min. Zatim skinuti foliju i peći još 10 min.da porumene odozgo.
Poslužiti tople.
Divno mirišu i stvarno su preukusne!
Uživajte u ostatku nedjelje.😘😘😘
Primjedbe
Objavi komentar