PAPRIKE PUNJENE PILEĆIM FILEOM I KROMPIROM

Nedjelja je. Nešto što je karakterizira je sigurno i nedjeljni ručak. Ono kad su svi na okupu, pa malo fali da nastane haos.😂 E tad im servirate dobro jelo i šute.🤣 Harmonija. Pa ovaj današnji ručak je stvarno harmonija okusa i mirisa. Jako ukusno, svima se dopalo! 👌🏻

Punjene paprike, ali drugačije. Pročitajte u čemu je razlika.👍🏻😀 




✏️ Sastojci:

✔️8 paprika

✔️500 gr pilećeg filea

✔️1 glavica crvenog luka

✔️2 mrkve

✔️4 krompira srednje veličine

✔️2 režnja bijelog luka

✔️1 kašičica curry začina

✔️Suhi začin

✔️Mljeveni biber

✔️So

✔️1 kašika aleve paprike

✔️3 kašike paradajz sosa

✔️350 ml vode

✔️1 kašika suhog peršuna

✔️1 kašika brašna

✔️2-3 kašike ulja

Paprike očistite, krompir ogulite i izrendajte. Mrkvu izrendati na sitno rende, luk sitno isjeckati, file također isjeckati na sitne kockice.

Na par kašika ulja izdinstati isjeckan luk i sitno izrendanu mrkvu. Dodati file i sve skupa dinstati dok ne omekša.

Ovu smjesu dodati u ocijeđen rendani krompir, pa dodati suhi začin, alevu, curry, mljeveni biber i sve dobro sjediniti. Puniti paprike, ali ih ne pretrpavati, nego lagano. Ostat će vam fila.

Dublji pleh za pečenje premazati uljem, istresti preostali fil i ravnomjerno rasporediti. Preko fila poredati paprike.

U posudi izmiješati paradajz sos i vodu, dodati suhi peršun, malo posoliti i polovinu te smjese preliti preko paprika. Pleh prekriti folijom.

Rerna treba biti zagrijana na 220°. Peći 40 min. U ostatak pripremljenog preliva dodati kašiku brašna i izmješati. Nakon 40 min. izvaditi paprike, preliti ostatkom sos paradajza, opet pokriti folijom i peći još 20 min. Zatim skinuti foliju i peći još 10 min.da porumene odozgo.

Poslužiti tople.

Divno mirišu i stvarno su preukusne!

Uživajte u ostatku nedjelje.😘😘😘





Primjedbe

Popularni postovi