VARIVO OD GRAŠKA SA PILEĆIM FILEOM

Danas je dan za "na kašiku"!😁 Čast svim suhim jelima, ali praznik za želudac je neko fino varivo. 




📍Za ovo varivo potrebno je:

🔸400 gr zaleđenog graška

🔸400 gr pilećeg filea

🔸1 glavica crvenog luka

🔸4 režnja bijelog luka

🔸2 kašike paradajz sosa

🔸1 kašika ajvara

🔸1 mrkva izrezana na kockice

🔸2 paprike izrezane na štapiće

🔸 Suhi srijemuš

🔸 Peršun svježi ili suhi

🔸 Bosiljak

🔸Bio začin

🔸 Mljeveni biber

🔸So

🔸Par kašika ulja 


U šerpu staviti ulje, zagrijati pa dodati sitno sjeckan crveni i bijeli luk. Promiješati i kada postane staklast dodati pileći file izrezan na kocke. Sve skupa dinstati 3-4 minute, a zatim dodati paradajz sos, ajvar i vode toliko da sve prekrije. 


Prokuhati 5 minuta pa dodati krompir izrezan na veće kocke, mrkvu, paprike i grašak. Po potrebi doliti vode i kuhati dok sve ne omekša. 


Pred kraj kuhanja izvaditi par krompira, izgnječiti pa vratiti u varivo da još prokuha i da jelo dobije potrebnu gustinu. 

Na kraju dodati začine i kratko prokuhati da se arome fino sjedine.

------------------





Primjedbe

Popularni postovi