TULUMBE
Dovoljno je reći TULUMBE!
Svima uspijevaju po ovom receptu.
Napominjem da sam napisala pola mjere, za nekih 16 komada srednje veličine, a vi uduplajte sastojke ako vam treba više! 🥰
📍Tijesto:
🔸200 ml vode
🔸50 ml ulja
🔸Prstohvat soli
🔸150 gr brašna
🔸2 jaja srednje veličine
📍Agda:
🔸500 gr šećera
🔸300 ml vode
🔸2 vanilin šećera
🔸Sok pola limuna (po želji)
Za prženje: 🔸cca 500 ml ulja
Agdu skuhati ranije, kad prokuha kuhati oko 6 minuta i ostaviti da se potpuno ohladi pa u frižider. Možete i večer prije spremiti agdu.
Prokuhati vodu, ulje, prstohvat soli i odjednom sipati brašno, pa kuhačom energično miješati da se napravi kugla. Skloniti sa ringle i dodatno izmješati da nema grudvica. Ohladiti do mlakog pa dodati blago ulupana jaja i spiralnim nastavcima miksati dok ne dobijete ljepljivo ali tijesto bez grudvica.
U šerpu srednje veličine sipati oko 500 ml ulja, jer trebaju plivati. Zagrijati na srednjoj temperaturi do mlakog.
Puniti špric tijestom i u mlako ulje istiskati tulumbe. Rezati na željenu veličinu. Pržiti dok lijepo porumene i povremeno okretati. Skloniti šerpu sa ringle, vaditi tulumbe u hladnu agdu, promiješati ih povremeno i ostaviti u agdi dok ispržite slijedeću turu. Sad vratite šerpu na ringlu i istisnite slijedeće tulumbe. One iz agde vadite u pleh i postupak ponavljati dok imate tijesta. Na kraju ih sve preliti preostalom agdom i dobro rashladiti.
Uživajte u ovom hrskavom a sočnom savršenstvu. 👍🏻💖🍀
Primjedbe
Objavi komentar