TORTA DIABOLIKA

Najnovije iz moje kuhinje! 😁 Pogledajte sve slike! 🤗🤗🤗
Znači - savršena je! Prejednostavna, a svi koji je probaju sigurno će vas pohvaliti.👍🏻👌🏻
Čokoladna perverzija! 😍😘🥰🍫

Biskvit izuzetno ukusan, nije presuh nego taman i ganaš koji je neodoljiv sam po sebi. Mikser vam ne treba. Po fotkama se vidi da nisam imala strpljenja čekati da se potpuno stisne.😂😂😂





Pekla sam u kalupu za krostate sa uzvišenim dnom, promjera 24 cm!

📍Biskvit:
🔸3 jaja
🔸150 gr šećera
🔸100 gr brašna
🔸100 gr maslaca
🔸100 gr čokolade za kuhanje

📍Ganache:
🔸200 ml slatkog vrhnja
🔸100 gr čokolade za kuhanje
🔸100 gr mliječne čokolade
🔸25 gr maslaca
+
🔸Malo sjeckane bijele čokolade za dekoraciju

U posudi žicom (pjenjačom) umutiti jaja, šećer i brašno da nema grudvica. U međuvremenu na laganoj temperaturi otopiti maslac sa čokoladom za kuhanje. Dodati u smjesu sa jajima, sve žicom sjediniti i istresti u maslacem premazan i brašnom posut kalup. 
Peći u rerni zagrijanoj na 170° 20 minuta.
Vruć biskvit preokrenuti na pladanj, da udubljenje bude na vrhu.
U šerpi otopiti vrhnje sa mliječnom i čokoladom za kuhanje, dodati maslac i sve sjediniti u glatku smjesu. Malo prohladiti i izliti na biskvit. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa u frižider najmanje par sati. Dekorirati isjeckanom bijelom čokoladom.
Može li jednostavnije i brže?😁😁😁







Primjedbe

Popularni postovi