ROLADA SA DŽEMOM
Savršeno mekana rolada sa džemom...brzinska poslastica za vesele i slatke trenutke sa dragim osobama.
Mamina princeza obožava ovu roladu, pa smo se fino zasladile uz popodnevnu kaficu.
P.S. Recept pišem u nadi da će i princeza mamu obradovati na isti način :D
Sastojci za biskvit, koji je fenomenalan...neopisivo mekan i zaista savršen za sve vrste rolada:
Mamina princeza obožava ovu roladu, pa smo se fino zasladile uz popodnevnu kaficu.
P.S. Recept pišem u nadi da će i princeza mamu obradovati na isti način :D
Sastojci za biskvit, koji je fenomenalan...neopisivo mekan i zaista savršen za sve vrste rolada:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- po želji malo ribane limunove korice
+
- džem od kajsije
- šećer u prahu za posipanje pomiješan sa vanilin šećerom
Cijela jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom sve dok smjesa ne postane kremasta i duplo veća - cca 15-tak minuta.
Zatim dodati limunovu koricu, mikser smanjiti na najmanju brzinu i kašiku po kašiku dodavati brašno i gustin.
Pleh od rerne obložiti papirom koji premažete sa malo ulja i istresete smjesu. Poravnajte.
Peći na 180° oko 10-12 minuta (zavisno od rerne) - pazite da ga ne prepečete.
Kuhinjsku krpu posuti sa šećerom u prahu i na nju istresti ispečen biskvit pa zajedno sa krpom zarolati i ostaviti da se potpuno ohladi. (Krpu ne morate vlažiti).
Ohlađen biskvit premazati omiljenim džemom i ponovo zarolati. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Primjedbe
Objavi komentar