ROLANA KOKOS BAKLAVA
Za ljubitelje kokosa - odlična!
Sastojci:
- 500 gr kora za baklavu
Nadjev:
- 1 litar mlijeka
- 10 punih kašika griza
- 200 gr kokosovog brašna
Agda:
- 1 litar vode
- 700 gr šećera
- 2 vanilin šećera
i
ulje
U mlijeku ukuhati griz da se malo zgusne i odmah u vruće umiješati kokosovo brašno. Dobro sjediniti i ostaviti da se malo prohladi.
Na sto položiti prvu koru, malo pouljiti pa staviti drugu koru. Uz kraj jufke staviti nadjev (rasporediti dužom stranom kore) debljine oko 2 cm, pa čvrsto zamotati rolnicu.
Redati jednu do druge u nauljen pleh.
Odmah narezati oštrim nožem na komade, pa uljem premazati odozgo.
Peći na 180 stepeni oko 20-tak minuta da lijepo porumeni.
Skuhati agdu - prokuhati šećer, vodu i vanilin šećer od trenutka ključanja oko 5 minuta.
Vrućom agdom zaliti hladne baklave i ostaviti da se dobro ohlade.
Servirati potpuno ohlađeno, najbolje da odstoje preko noći.
Kokosoljupci, navalite!
Primjedbe
Objavi komentar