PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM
Ljeto je i trebamo iskoristiti sve ono što nam ono nudi - predivno voće i povrće u svim mogućim kombinacijama.
Vjerovatno ste i sami pravili paprike na ovaj način, ali obzirom da u ovom blogu nisam objavila ovaj recept, objavit ću ga sada. Neka se nađe za sve one koji ovo još nisu probali.
U mojoj porodici - ovo je omiljeni ljetni ručak. Čini mi se da kuća nikada tak divno ne miriše kao kada se peku ove paprike.
Probajte, ako već niste.
Sastojci:
Vjerovatno ste i sami pravili paprike na ovaj način, ali obzirom da u ovom blogu nisam objavila ovaj recept, objavit ću ga sada. Neka se nađe za sve one koji ovo još nisu probali.
U mojoj porodici - ovo je omiljeni ljetni ručak. Čini mi se da kuća nikada tak divno ne miriše kao kada se peku ove paprike.
Probajte, ako već niste.
Sastojci:
- 1 kg sitnijih paprika
- 1,5 kg mladog krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 3 režnja bijelog luka
- 1 mrkva
- 3 kašike ulja
- vegeta
- biber
- suhi peršun
- origano
- mileram
Paprike očistiti, oprati i staviti da se ocijede.
Krompir, crveni i bijeli luk očistiti i izribati na rende. Isto uraditi i sa mrkvom.
Rernu uključiti da se zagrije na 180°.
Izriban krompir zajedno sa crvenim, bijelim lukom i mrkvom povegetiti i pobiberiti, pa dodati malo suhog peršuna i origana, par kašika ulja i sve dobro rukom sjediniti.
Pripremljene paprike puniti smjesom (ne nabijati previše da vam nadjev ne bude tvrd, krompir treba biti lijepo razabran kada se ispeče) i redati u nauljen pleh.
Ukoliko ostane krompira posipajte ga između paprika.
Staviti da se peče oko 40-tak minuta, da sve lijepo porumeni.
Servirati toplo uz par kašika milerama i svježi paradajz ili miješanu salatu.
Dobar tek :)
Poslije ručka možete i ovo:
Primjedbe
Objavi komentar