PILEĆI FILE SA SUSAMOM, GLJIVAMA, PAPRIKOM I SENFOM
Nešto skroz jednostavno i jako ukusno. Možete poslužiti uz bilo koji prilog: pire, kuhani ili restovani krompir, rižu, tjesteninu...
Sastojci:
Sastojci:
- 500 gr pilećeg filea
- 4 svježe paprike (ako imate raznih boja bit će i jako dekorativno)
- 250 gr svježih šampinjona
- 4 velike kašike susama
- 4 režnja bijelog luka
- vegeta
- biber
- malo muškatnog oraščića
- malo sušenog vlasca
- 3 velike kašike senfa
- par kašika ulja
Paprike očistiti i isjeći na komade željene veličine. Šampinjone očistiti i isjeći na kriške. Bijeli luk isjeckati na sitno.
Pileći file isjeći na kockice.
U tavi zagrijati ulje pa staviti pileće meso i propržiti da malo porumeni sa svih strana. Potom dodati isjeckanu papriku pa nastaviti sve skupa dinstati da paprika malo omekša. Zatim redom dodati gljive, bijeli luk i malo dinstati, a onda posuti susamom i nastaviti dinstanje uz povremeno dolijevanje vode, ali samo malo.
Kad je povrće omekšalo, dodati na kraju senf i začine i još kratko propržiti da se smjesa fino sjedini.
Toplo servirati uz prilog po želji. Moj savršeni prilog danas su bili ovi domaći rezanci od heljdinog brašna.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar