TELETINA U KREM SOSU SA GLJIVAMA I SVJEŽIM RUŽMARINOM
Dan je bio predivan - sunčan i topao i nikako mi se nije dalo previše vremena odvojiti na pripremu ručka.
Odlučila sam se za ovo jelo koje je brzo, jako ukusno, aromatično i možete ga poslužiti uz bilo koji prilog ili jednostavno ovako - bez ičega :)
Sastojci:
Odlučila sam se za ovo jelo koje je brzo, jako ukusno, aromatično i možete ga poslužiti uz bilo koji prilog ili jednostavno ovako - bez ičega :)
Sastojci:
- 500 gr teletine bez kosti
- 250 gr svježih šampinjona
- 4 struka mladog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 2-3 grančice svježeg ružmarina
- 1 kašika isjeckanog svježeg peršuna
- 2-3 kašike ulja
- 1,5 dcl vrhnja za kuhanje
- vegeta
- biber
- muškatni oraščić
- curry
- mljeveni đumbir
- 1 kašika soya sosa
Teletinu isjeći na kockice, šampinjone očistiti i isjeći na listiće, mladi i bijeli luk sitno isjeckati. Svježi ružmarin i peršun oprati i sitno isjeckati.
Na ulju propržiti isjeckano meso da blago porumeni sa svih strana. Dodati isjeckan mladi luk, bijeli luk, kratko prodinstati i dodati isjeckane šampinjone.
Dinstati dok šampinjoni puste tekućinu, pa zatim posuti isjeckanim svježim začinima. Dinstati 15-tak minuta uz povremeno dolijevanje vrlo malo vode.
Kad je meso fino omekšalo i dinstanje završeno, dodati soya sos i suhe začine (količinu prilagodite svojim potrebama), pa zalijte vrhnjem za kuhanje i vratite na ringlu. Krčkati još oko 5 minuta i eto ga - vaše jelo je gotovo.
Poslužiti toplo uz prilog po vašoj želji ili solo uz neku salatu.
Uživajte i vi u savršenoj aromi ovog jela.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar