PASTA SA DINSTANIM VRGANJIMA

 Postoje 3 zamke koje nam kradu radost i mir: žaljenje zbog prošlosti, briga zbog budućnosti i nezahvalnost za sadašnjost. Uživajte u trenucima, jer se nikad ne zna šta donosi naredni dan. 

I kada se snovi pokvase...uvijek ih možete osušiti.💓


Moj prijedlog za današnji ručak je toliko jednostavan, a tako izuzetno ukusan, da ga prosto morate probati.🤭🤞🏻





Za početak: imala sam domaće rezance iz svoje proizvodnje.😂 Svježe vrganje sam kupila i to veća 2 komada.


U tavu staviti komadić maslaca, pa dodati očišćene i izrezane svježe vrganje. Dinstati ih nekoliko minuta na laganoj temperaturi.

Na drugu ringlu staviti šerpu sa posoljenom vodom u koju ste stavili i par kašika ulja pa sipati rezance i ako su domaći, kao moji, kuhati ih samo par minuta.

Izdinstane vrganje samo posoliti i pobiberiti mljevenim šarenim biberom. Ocijeđene rezance dodati u vrganje i sve sjediniti.

Poslužiti obilno posuto ribanim parmezanom, svježim peršinom i polovicama cherry paradajza.

Može li jednostavnije i brže? Ne može. 🍀🤭❤️ Teško da može i ukusnije, a tek miris i aroma....ma bježi! 😂

Ugodan vikend! 💞💞💞


P. S. Kod mene radni vikend: slaganje drva.🙄

----------------



Primjedbe

Popularni postovi