HURMAŠICE SA BADEMIMA
Čudno neko vrijeme:
Ako čuju dobro o tebi - sakriju.
Ako čuju loše - prepričavaju.
Ako ne čuju ništa - izmišljaju.
I naravno, sve ovo ne treba ni najmanje da te brine.😉🌸
Kupi nov češalj i napravi ove preukusne hurmašice, primamljivog izgleda i savršenog okusa.💌💓
Znači, ne stari oprani češalj, nego nov i opran.🤭🤭🤭
Zaista su 🔝🔝🔝
🍀Sastojci:
- 200 gr maslaca
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 3 kašike milerama
- 4 kašike pšeničnog griza
- pola praška za pecivo
- 350 gr brašna
🍀Agda:
- 500 gr šećera
- 600 ml vode
- 1 vanilin šećer
+
- cijeli bademi za dekoraciju
Prvo skuhati agdu. U šerpi šećer preliti vodom, dodati vanilin šećer, izmješati i staviti da prokuha. Kuhati 10 min.i ostaviti sa strane.
Pjenasto izmiksati omekšali maslac i kašiku šećera. Dodati jaje i mileram i sve sjediniti. Zatim dodati griz, brašno i prašak za pecivo pa umijesiti lijepo, glatko tijesto.
Odvajati kuglice i svaku oblikovati u valjak. Utisnuti u češalj (naravno nov 😂) spojiti krajeve i redati u pleh premazan sa malo ulja.
U sredinu svake hurmašice utisnuti po jedan badem.
Peći na 190° oko 20-25 minuta da lijepo porumene.
Vruće preliti mlakim sirupom.
Ostaviti da upiju agdu i da se potpuno ohlade, pa poslužiti.
Uživajte, zaista su i atraktivne i ukusne....😉❤️💌🍀
Primjedbe
Objavi komentar