PUDING DESERT SA NARANDŽOM
Narandža kombinira energiju crvene i sreću žute boje. Povezana je s radošću, suncem i tropima. Narandžasta predstavlja entuzijazam, fascinaciju, sreću, kreativnost, odlučnost, privlačnost, uspjeh, ohrabrenje i stimulaciju.
Zato se našla i u ovom desertu!
Zaista je odličan! 🍊🥰😁
🔶Sastojci:
🔸1 litar mlijeka
🔸1 puding Bourbon vanilija
🔸1 puding od čokolade sa rumom
🔸8 kašika šećera
🔸6 piškota
🔸1 šlag krema od vanilije (+125 mlijeka)
🔸250 ml cijeđenog soka od narandže
🔸1 bezbojni preliv za torte + 2 kašike šećera
🔸nekoliko kriški svježe narandže
Odvojeno skuhati puding od čokolade i vanilije (500 ml mlijeka i 4 kašike šećera za svaki), pa ostaviti da se malo prohlade i povremeno promiješati da se ne stvara korica.
U svaku čašu izlomiti po jednu piškotu.
Ravnomjerno rasporediti u 6 čaša puding od čokolade, preko keksa.
Zatim rasporediti puding od vanilije i ostaviti u frižider da se ohladi.
Šlag od vanilije izmiksati sa 125 ml mlijeka. Premazati preko pudinga.
Kriškama narandže odstraniti koru i izrezati svaku krišku ba osmine.
Po četiri komada narandže rasporediti u svaku čašu preko šlag kreme.
Sok od narandže staviti u šerpu, dodati šećer i prah za preliv za torte. Sve izmiješati da nema grudica i staviti da se kuha uz stalno miješanje. Kad prokuha skloniti sa ringle i ostaviti da stane dok se ne počne zgušnjavati.
Zatim preliti preko narandži i ostaviti u frižider na sat vremena.
Dekorirajte po želji i uživajte u jednostavnom, a tako dobrom desertu.
Ugodan ostatak dana svima! 💋❣️🥰
Primjedbe
Objavi komentar