PEČENI JAGNJEĆI VRAT SA KELJOM I KROMPIROM
Smijem li vas pitati kako stojite sa vagom ovih dana?😁
Debela žena kaže premršavom mužu:
– Kad se tebe gleda, može se pomisliti da na svijetu vlada glad.
Muž:
– A kad se tebe gleda, može se pomisliti da si ti tome kriva!😂
Debeli ili ne, jesti se mora.😁
Danas na mom meniju pečeni jagnjeći vrat sa keljom i krompirom. Fantazija mirisa i okusa. Brzinski slikano, nema se kad.🤣
☑️Sastojci:
- 1 jagnjeći vrat
- 1 glavica kelja
- nekoliko krompira
- 3 režnja bijelog luka
- par kašika ulja
- 200 ml vrhnja za kuhanje (sa utješnih 10% m.m.)🤣
- suhi začin, mljeveni biber, so
Vrat zarežite na odreske, ne do kraja, pa ga posolite sa svih strana. U malo nauljenu tepsiju položite meso i pecite na 200° oko 20 min (pod folijom).
Kelj izrezati na trakice i obariti ga oko 10 min. Procijediti. Krompir izrezati na kolutove.
Izvaditi meso iz rerne, okrenuti ga, pa sa jedne strane staviti kelj, začinite ga, sa druge strane začinjeni krompir. Folija više ne treba. Posuti isjeckanim bijelim lukom. Još malo pouljiti i peći na 180° oko 45 min, meso povremeno okrenuti. Zatim preliti vrhnjem i vratiti u rernu još 5 min.
Servirati toplo. Nevjerovatno ukusno jelo. Probajte pa javite kako vam se sviđa.
Dobar tek i pusa...😘😘😘😘😘
Primjedbe
Objavi komentar