GERŠLO

 Još jedan fenomenalan zimski ručak! 👍🏻

Geršlo volimo svi u kući, a znamo da je i jako zdravo. Relativno brzo se spremi, a odličnog ukusa

Ako ga niste jeli (a takvih je malo), obavezno probajte, a ako ste već jeli, eto vam ideja za sutrašnji ručak.😁😁😁




🔲 Sastojci:

🔸500 gr geršla

🔸1 veća glavica crvenog luka

🔸3 režnja bijelog luka

🔸 nekoliko baby mrkvica ili 2 veće

🔸3-4 dimljene kobasice (po izboru, malo pikantne

🔸2 kašike ulja

🔸2 kašike paradajz pirea

🔸1 čajna kašika aleve paprike

🔸1 kašičica tucane ljute paprike (po želji

🔸suhi začin, mljeveni biber, so

🔸peršun, origano, celer, kopar, kurkuma (stavite šta volite, kod mene sve nabrojano) 😁


Geršlo operite i ocijedite.

Kobasicu narežite na komade željene veličine, luk crveni i bijeli isjeckajte, mrkvicu očistite.


U šerpu stavite ulje, pa dodati iskeckane obje vrste luka i prodinstajte da postane staklast. Zatim staviti mrkvicu i kobasice i još malo izdinstati. Paradajz pire i alevu sipati preko, sve sjediniti, dodati geršlo i sipati vode da pređe dva prsta preko, pa pustiti da prokuha. Kuhati na srednjoj temperaturi oko sat vremena uz povremeno doljevanje vode do željene gustoće. Na kraju dodati sve začine, dotjerati ukus po svom i spremno je za degustaciju.

Uz fin domaći hljeb i salatu od kiselog kupusa ili zelenu salatu, imate savršen ručak.

Dobar tek i ugodan vam ostatak dana.👋💓😍🥰








Primjedbe

Popularni postovi