PILEĆI CORDON BLEU
Idu nam praznici. Iako sam još u fazi oporavka, mora se jesti i spremiti nešto za jelo. 😀
Ovaj ručak je idealan i za praznike. Vjerovatno ste ga već spremali, a ovo je moj način.
📍Sastojci:
- 500 gr pilećeg filea (za 2 porcije)
- 50 gr sudžuke ili suhog mesa
- 4 komadića sira edamera
- 1 jaje
- 1 kašičica bijelog luka u granulama
- par kašika brašna
- par kašika prezle
- par kašika ulja za prženje
- nekoliko krompira
- 200 gr mixa zlatnih i običnih šampinjona
- vegeta
- so
- mljeveni biber
📍Za umak:
- 2 kašike majoneze
- 2 kašike pavlake
- 1 sitno rendan kiseli krastavac
- 2 kašike vode iz krastavaca
- so
File prepoloviti (ne do kraja), pa istanjiti batom da se dobiju veći odresci.
Svaki odrezak posoliti i pobiberiti.
Na početak odreska staviti nekoliko kriški sudžuke ili suhog mesa i par komada edamera. Zarolati. Oba formirana odreska, čvrsto zamotati u streč foliju i ostaviti u frižider.
Krompir oguliti, izrezati, staviti u pleh, posuti sa šampinjonima izrezanim na četvrtine, začiniti, pouljiti i peći na 200° oko 30-35 min.
Odreske, uvaljati u brašno, zatim umućeno i začinjeno jaje, pa u prezlu i na laganoj temperaturi pržiti i okretati sa svih strana da se lijepo isprže.
Servirati prerezano na pola, sa pečenim krompirom i gljivama uz obavezan umak.
Dobar tek i vama ako probate! 🥰👌🏻❤️
Primjedbe
Objavi komentar