NATUR TELEĆA ŠNICLA
Konačno nešto konkretno da pojedem u posljednjih 7 dana.😁
Bolesna sam i nije mi baš bilo do hrane.
Ide nabolje, jer sam danas poželjela baš ovo.😂 A čim se apetit vraća, znači da napredujem.👍🏻👍🏻
Natur teleća šnicla je neodoljiva!😍
Nikakav prilog mi nije trebao, mada odlično uz nju idu paste, rižota ili pire krompir.
📍Potrebno je slijedeće:
- 4-5 telećih šnicli (odrezaka)
- suhi začin
- mljeveni biber
- so
- brašno
- maslac za prženje
- 2-3 propasirana režnja bijelog luka
- suhi ili svježi peršun i ružmarin po želji
Šnicle batom malo istanjiti, pa sa obje strane posuti solju i mljevenim biberom.
U tavi istopiti i zagrijati maslac.
Svaku šniclu jednom stranom uvaljati u brašno i staviti da se prže, ali prvo onu pobrašnjenu stranu.
Kad porumeni, okrenuti sa druge strane.
Zatim doliti vode da prekrije šnicle, dodati ispasirani bijeli luk i sve skupa dinstati 10-tak minuta.
Po potrebi doljevati vode i ukuhajte dok umak dobije željenu gustoću.
Na kraju pospite peršinom i ružmarinom, po potrebi dodajte suhi začin i gotovo! 😁👍🏻
Dobar tek i vama ako pripremite.😘❤️
Primjedbe
Objavi komentar