KREMASTI BULGUR SA SUŠENIM VRGANJIMA
Mozgala sam šta danas za ručak i izbor je, na svu sreću, pao na ovo predivno jelo. Slike ne mogu dočarati koliko je ovo ukusno. Bulgur, crna leća i crvena quinoa, uz sušene vrganje, parmezan i maslac daje jednu fantastičnu kombinaciju.
Toliko mirisa da se raspametiš. Uz bulgur sam dodala i hrskava pileća krilca, tek toliko da ne bude zdravo!😂😂😂
📌Sastojci:
- 200 gr integralnog bulgura
- 100 gr crne leće
- 100 gr crvene quinoe
- 40 gr sušenih vrganja
- 1 glavica crvenog luka
- 3 kašike maslaca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 50 gr ribanog parmezana
- 1 čajna kašika bijelog luka u granulama
- himalajska so
- mljeveni biber
- svježa rukola
Crveni luk sitno isjeckati.
Sušene vrganje potopiti u vruću vodu i pustiti da odstoje 10 min. Potom ih procijediti, ali ostavite tečnost u kojoj su se natapali. Vrganje isjeckajte i ostavite sa strane.
U šerpu staviti maslac i maslinovo ulje, pa kad se zagrije dodati crveni luk i dinstati dok postane staklast.
Zatim dodati bulgur, leću i quinou, pa sve malo prodinstati. Doliti 1,5 dcl vode i pustiti da kuha dok voda ne ispari. Zatim doliti vodu od vrganja i kuhati na srednjoj temperaturi. Po potrebi dodavati po malo vode dok se bulgur skuha.
Kad je kuhano, skloniti sa ringle, dodati isjeckane vrganje i parmezan, još malo maslaca, bijeli luk u granulama, posoliti i pobiberiti. Sve promiješati i poslužiti toplo, posuto parmezanom i svježim listovima rukole.
Za hrskava krila recept imate napisan ranije.
Dobar tek i lijep dan vam želim! 👌🏻😘🥰🍀
Primjedbe
Objavi komentar