PEČENI PUREĆI KARABATAK SA MLINCIMA
Eeee, nisam ja džaba pravila mlince.😁😁😁
Evo ih odmah u upotrebi, nisu dugo stajali.😂 Doduše, pola ih je ostalo za slijedeći put. Ovo je više savjet nego recept.👍🏻
Danas sam pekla pureći karabatak bez kosti i uz njih mlince!😁 Ništa neobično. Ali.... 👍🏻
Sad ono bitno: ovako spremljeno meso će biti sočno i ukusno kao da je satima stajalo u marinadi, a u stvari sve je gotovo u par poteza.
Bilo da pečete pureće ili pileće bijelo meso, lijepo ga posolite sa obje strane, pobiberite po mogućnosti svježe mljevenim biberom jer je ukus neuporediv, zatim poredajte meso u malo nauljen pleh.
Svaki komad mesa premažite majonezom, obilnije. Pored mesa dolijte pola čaše vode i pecite na 200° oko 30-35 minuta (vrijeme pečenja prilagodite debljini mesa) da dobije lijepu rumenu boju.
Ukoliko vam majoneza sklizne sa mesa u toku pečenja, slobodno stavite još malo.
Ako voda skroz ukuha dolijte još malo vode da imate dovoljno safta za mlince.
Ukusnooooo je do bola! 😍😍😍
Probajte i javite mi kako vam se dopada! 👌🏻🥰🥰🥰
Mi smo polizali prste! 😁😁😁
Primjedbe
Objavi komentar