PAPRIKE SA MLJEVENIM MESOM I POVRĆEM
Punjene paprike vole mnogi. Ovo je drugačija verzija paprika sa mljevenim mesom uz dodatak povrća i pečene u rerni. Okus je savršen, nešto drugačije od klasike. I puno, puno bolje.
Probajte i uvjerite se!👌🏻👍🏻🍽️
*️⃣Sastojci:
🔸cca 800 gr paprika srednje veličine
🔸500 gr mljevenog mesa
🔸2 glavice crvenog luka
🔸3 režnja bijelog luka
🔸250 gr cvjetova brokolija
🔸2 mrkve
🔸150 gr ribane gaude
🔸400 ml povrtnog temeljca
🔸So
🔸mljeveni biber
🔸1 kašika maslaca
🔸2 kašike ulja
Crveni luk izrežite na kockice bijeli na listiće, a mrkvu na kolutiće.
Na maslacu prodinstati polovinu pripremljenog luka, dodati mrkvu i dinstati oko 3 minute. Podliti polovinom temeljca, dodatu cvjetove brokolija i dinstati još 4-5 minuta. Posoliti i pobiberiti.
Na ulju dinstati mljeveno meso dok se ne stvore male grudvice. Dodati so i biber. U meso umiješati ribani sir i dinstano povrće pa sve sjediniti.
Paprike prerezati na polovine i očistiti.
Rernu uključiti da se grije na 190°.
U vatrostalnu tepsiju redati punjene polovice paprika. Posuti drugom polovicom crvenog luka i zaliti preostalim temeljcem.
Peći u zagrijanoj rerni oko 40 minuta.
Poslužiti tople po želji prelivene kajmakom (mi nismo 😁), a po želji kao prilog pripremite pire krompir. I ovako su savršene, jako ukusne i divno mirišu.......
Primjedbe
Objavi komentar