LISNATA ROLADA SA MLJEVENIM MESOM
Fenomenalna i jako ukusna i dekorativna rolada punjena mljevenim mesom i sirom.
Preporučujem svakako da probate! 😍🥰
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog tijesta (500 gr)
- 500 gr mljevenog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- 3 režnja bijelog luka
- 2 kašike sjeckanog peršuna
- 2 kašike sos paradajza
- 200 gr ribanog edamera ili gaude
- Vegeta
- Biber
- So
- 1 jaje za premazivanje
- Susam za posipanje
Na malo ulja propržiti sitno sjeckan crveni i bijeli luk, dodati mljeveno meso, pa dinstati dok ne promijeni boju. Zatim dodati sos paradajz, doliti malo vode i još prokrčkati, pa na kraju začiniti vegetom, biberom, dodati sjeckani peršun, dobro sjediniti i skloniti sa ringle.
Jednu tablu lisnatog tijesta razvaljati što tanje, preko posuti polovinu nadjeva od mljevenog mesa i preko staviti polovinu pripremljenog ribanog sira. Krajeve premazati jajetom, pa sa strana preklopiti da nadjev ne bi curio, a onda zarolati roladu. Prebaciti na papirom obložen pleh.
Isti postupak ponoviti sa drugim dijelom lisnatog tijesta.
Gotove rolade premazati jajetom, posuti susamom i peći na 220° oko 20 minuta da lijepo porumene.
Ispečene ostaviti da odstoje oko 5 minuta, a zatim ih rezati na komade i poslužiti uz jogurt ili neku salatu.
Hrskavo, ukusno i sito.👍🏻😍
Dobar tek! 💟
Primjedbe
Objavi komentar