LISNATA ROLADA SA MLJEVENIM MESOM

Fenomenalna i jako ukusna i dekorativna rolada punjena mljevenim mesom i sirom.
Preporučujem svakako da probate! 😍🥰




Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog tijesta (500 gr)
  • 500 gr mljevenog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja bijelog luka
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • 2 kašike sos paradajza
  • 200 gr ribanog edamera ili gaude
  • Vegeta
  • Biber
  • So
  • 1 jaje za premazivanje
  • Susam za posipanje

Na malo ulja propržiti sitno sjeckan crveni i bijeli luk, dodati mljeveno meso, pa dinstati dok ne promijeni boju. Zatim dodati sos paradajz, doliti malo vode i još prokrčkati, pa na kraju začiniti vegetom, biberom, dodati sjeckani peršun, dobro sjediniti i skloniti sa ringle.

Jednu tablu lisnatog tijesta razvaljati što tanje, preko posuti polovinu nadjeva od mljevenog mesa i preko staviti polovinu pripremljenog ribanog sira. Krajeve premazati jajetom, pa sa strana preklopiti da nadjev ne bi curio, a onda zarolati roladu. Prebaciti na papirom obložen pleh.

Isti postupak ponoviti sa drugim dijelom lisnatog tijesta.

Gotove rolade premazati jajetom, posuti susamom i peći na 220° oko 20 minuta da lijepo porumene.
Ispečene ostaviti da odstoje oko 5 minuta, a zatim ih rezati na komade i poslužiti uz jogurt ili neku salatu.
Hrskavo, ukusno i sito.👍🏻😍
Dobar tek! 💟







Primjedbe

Popularni postovi