KEKS TORTA (ČOKOLADA I VANILIJA)
Savršen i neodoljiv spoj čokolade i vanilije.👌🏻😍
Keks je savršen kada želite brzu a ukusnu tortu. Pa probajte, zaista je jako ukusna i mekana.😘
Napomena: možete raditi tortu sa debljim slojem kreme i sa manje redova keksa. Htjela s iskoristiti keks koji imam pa sam radila 5 redova po 20 komada ( 4 x 5), vi možete kako vama odgovara.😃
Sastojci:
- 100 komada petit keksa (nepune 2 kutije)
- 250 gr maslaca
- 200 gr šećera u prahu
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 500 ml mlijeka sa 4 kašike šećera
- Nekoliko kašika mlijeka i 1 kašičica ekstrakta vanilije za namakanje keksa
- 1 šlag krema od vanilije pripremljena sa 125 ml mlijeka za dekoraciju
Prvo prah za puding pomiješati sa nekoliko kašika mlijeka bez grudvica, a ostatak od pola litre mlijeka sa 4 kašike šećera zakuhati, pa skuhati puding, prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi.
Izmiksati pjenasto maslac sa šećerom u prahu, pa dodati otopljenu čokoladu i sve sjediniti. Na kraju umiksati ohlađen puding i sve izraditi u glatku kremu.
Keks namakati sa obje strane u mlijeko zamirisano ekstraktom vanile i redati u željenu dimenziju.
Premazivati kremom i tako redati sve do vrha. Krema treba biti i na vrhu. Ostaviti u frižider da se sve lijepo stegne, najbolje preko noći.
Pripremiti šlag kremu od vanilije sa 125 ml mlijeka i dekorirati tortu.
Rezati na željene komade i uživati u savršenom okusu.
👌🏻👍🏻🥰
Primjedbe
Objavi komentar