MUFFINI SA JABUKAMA
Mekani i sočni :)
Sastojci:
- 250 gr jabuka
- 250 gr brašna
- 2 kašike limunovog soka
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 jaje
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 čajna kašika cimeta
- 250 ml jogurta
- 60 ml ulja
- šećer u prahu za posipanje
- šaka raženih pahuljica
Jabuke oguliti i isjeći na kockice. Pomiješati ih sa limunovim sokom i 1/2 čajne kašike cimeta.
U brašno staviti prašak za pecivo i sodu bikarbonu, 1/2 čajne kašike cimeta, zatim postepeno miješajući dodati i ostale sastojke i na kraju isjeckane jabuke. Špatulom sjediniti da smjesa bude gusta i kompaktna.
Kalupe za mafine tanko premazati otopljenim puterom i sipati smjesu sa jabukama ili puniti papirne korpice do 2/3. Svaki mafin posuti sa malo raženih pahuljica.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180° oko 25 minuta.
Tople posuti šećerom u prahu.
Griz:
Primjedbe
Objavi komentar