JOGOBELLA KOCKE
Vrlo jednostavan i osvježavajući kolač. Za sve ljubitelje voćnih poslastica...
Odmah na početku napomena:
Ukoliko želite čvrstu kremu dodajte 3 kesice želatine u prahu, meni je bilo taman i sa 2.
Ovu divnu žutu boju biskvita dugujem pravim domaćim jajima :)
Sastojci za biskvit:
Odmah na početku napomena:
Ukoliko želite čvrstu kremu dodajte 3 kesice želatine u prahu, meni je bilo taman i sa 2.
Ovu divnu žutu boju biskvita dugujem pravim domaćim jajima :)
Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kašika vode
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 1/2 l voćnog jogurta od jagode
- 200 gr šećera u prahu
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 2 želatine u prahu
i
kokosovo brašno za posipanje
Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke uz prstohvat soli izmiksati u čvrst snijeg.
U posudi miksati žumanjke i šećer do kremaste strukture, zatim dodati vodu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Ispeći u podmazanom i pobrašnjenom četvrtastom plehu na temperaturi od 180° oko 10-tak minuta. Ostaviti da se ohladi.
Voćni jogurt i šećer u prahu izmiksati u posudi, pa posebno izmiksati pola litre slatkog vrhnja u čvrst snijeg i dodati u smjesu sa voćnim jogurtom.
Želatinu pripremiti prema uputstvu na vrećici, otopiti na laganoj vatri i dodati u smjesu od jogurta i vrhnja.
Na ohlađenu koru izliti kremu i ostaviti da se sve dobro stegne.
Odozgo posuti kokosom.
Komadić:
Primjedbe
Objavi komentar