OBLANDA ROLAT SA ČOKOLADOM
I ovo je bio jedan fini kolačić na mojoj Božićnoj trpezi. Jednostavan za napraviti i fantastičnog okusa.
- 2 lista oblande
- 250 gr šećera
- 300 gr margarina ili putera
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 kašika vode ili soka od narandže
- 300 gr mljevenog petit keksa
Oba lista oblande staviti između vlažnih krpa da odstoje i omekšaju.
Za to vrijeme pripremiti fil.
Na pari otopiti šećer i margarin, pa dodati čokoladu i vodu (ili sok od narandže). Kad se sve dobro poveže, skloniti sa pare pa dodati mljeveni keks i dobro promiješati.
Staviti omekašle listove oblandi jedan do drugog i na svaki namazati po polovicu pripremljenog fila.
Čvrsto zarolati uz pomoć krpe, zamotati u alu foliju i ostaviti u frižider da se fino stisne.
Kad se stvrdne roladu možete držati u ostavi do rezanja, a ako vam se žuri možete je rezati na kriške odmah nakon što je malo odstajala u frižideru.
Djeca je obožavaju, provjerite i zašto :)
Primjedbe
Objavi komentar