BUREK BEZ KORA
I evo me nakon dugo vremena. Iz zdravstvenih razloga (bolno rame) sam bila spriječena pisati, kuhati, bilo šta, ali hvala Bogu konačno se osjećam dobro i mogu ponovo raditi ono što najviše volim, a to je kuhati ;)
Otvaramo novu sezonu :D
Ukoliko volite burek, a nemate vremena za razvijanje jufki, evo odličnog rješenja.
Brzo i jednostavno.
Sastojci:
Otvaramo novu sezonu :D
Ukoliko volite burek, a nemate vremena za razvijanje jufki, evo odličnog rješenja.
Brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 500 gr mljevenog mesa
- 2 srednje glavice crvenog luka
- 4 krupnija jajeta ili 5 sitnijih
- 1 šoljica mlijeka (od crne kafe)
- 2 dcl jogurta
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika ulja
- so
- biber
Crveni luk što sitnije isjeckati.
U posudi pomiješati mljeveno meso i crveni luk, dodati blago umućena jaja, mlijeko, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, so i biber. Sve dobro izmiješati da se smjesa fino poveže.
Rernu zagrijati na 180°.
Pleh premazati uljem pa staviti u rernu da se sve skupa zagrije.
Na zagrijano ulje sipati smjesu i poravnati kašikom.
Peći oko 25-30 minuta da lijepo porumeni.
Ispečeno pokriti krpom da se malo prohladi, a zatim sjeći na komade i servirati toplo uz jogurt ili neku salatu.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar