KARFIOL SALATA
Ovo je bio moj današnji ručak i moram reći - da sam uživala :)
Odlična i jako zdrava, a začine možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci:
Odlična i jako zdrava, a začine možete prilagoditi svom ukusu.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 kašika mlijeka
- so
- 1 struk mladog bijelog luka (može i crveni)
- 1 kašika svježe sjeckanog peršuna
- 3 kuhana jajeta
- 1 kašika sjemenki lana
Dresing:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 kašičice senfa
- mljeveni šareni biber
- 3 kašike jabukovog sirćeta
- so
Karfiol očistiti, oprati, podijeliti na cvjetiće i staviti u slanu vodu u koju ste dodali kašiku mlijeka (kako bi zadržao svoju finu bijelu boju) da se skuha - pazite da ga ne prekuhate.
Staviti u cjediljku da se ocijedi.
Mladi bijeli luk isjeckati, peršun takođe, jaja skuhati i isjeći na četvrtine.
U posudu u kojoj ćete miješati salatu staviti maslinovo ulje, senf i jabukovo sirće pa sve dobro izmješati. Dodati so i mljeveni šareni biber, pa promiješati. Na kraju dodati ohlađen i ocijeđen karfiol, isjeckan luk i peršun, sjemenke lana i lagano promiješati.
Poslužiti sa rezanim jajima odozgo, kao salatu ili samostalan obrok.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar