ITALIJANSKE ŠNICLE
Za ovo jelo možete koristiti i drugu vrstu mesa. Šnicle su jako aromatične, sos ukusan i zaista su nam se dopale.
Ružmarin daje posebnu notu ovom jelu :)
Dobar dan, ja sam Đura, a ovo su "Đurine kućne čarolije". Za ovo jelo nam nije potreban paradajz, bijeli luk, patlidžan - zato ćemo da ga bačimo :D
Šalu na stranu, idemo sa receptom :D
Sastojci:
Ružmarin daje posebnu notu ovom jelu :)
Dobar dan, ja sam Đura, a ovo su "Đurine kućne čarolije". Za ovo jelo nam nije potreban paradajz, bijeli luk, patlidžan - zato ćemo da ga bačimo :D
Šalu na stranu, idemo sa receptom :D
Sastojci:
- 4 šnicle (pileći file, teletina)
- suhi ružmarin (naravno može i svježi)
- 6 kašika maslinovog ulja
- 2 tikvice
- 2 svježe paprike
- 250 gr šampinjona
- 3 struka mladog luka
- 2 kašike putera
- 150 ml supe od povrtne kocke
- so
- biber
- 1 kašika gustina (po želji)
- 4 kašike pavlake
Šnicle izlupati batom.
U posudu staviti maslinovo ulje i 1 kašiku suhog ružmarina, pa staviti šnicle, dobro izmješati, posoliti i pobiberiti vrlo malo i ostaviti da tako odstoji oko 30 minuta.
Tikvice isjeći na kolutove, mladi luk sitno isjeckati, gljive očistiti i isjeći na četvrtine.
U posudi zagrijati puter, pa dinstati isjeckani mladi luk par minuta. Dodati gljive i papriku isjeckanu na kocke, pa propržiti oko 3-4 minute. Na kraju dodati i tikvice, pa zaliti pripremljenom supom i dinstati na laganoj vatri oko 10-tak minuta. Ako ima potrebe dolijte još malo vode. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U tavu staviti malo ulja i 2 pune kašike ružmarina, pa zagrijati da ružmarin počne fino da miriše. Šnicle iz marinade staviti na ulje i propržiti sa obje strane po 4 minute da lijepo porumene.
Izvaditi ih na tanjir.
U već izdinstano i gotovo povrće, ukoliko volite gust sos, umiješajte 1 kašiku gustina, poredajte ispržene šnicle, dodajte i kiselu pavlaku i kratko prokuhajte da se sve fino poveže.
Servirati toplo na listu zelene salate.
Prijatno :)
Primjedbe
Objavi komentar