subota, 11. siječnja 2014.

KINESKA PILETINA

Ručak po mojoj mjeri. Savršen okus i ono što najviše volim - jednostavna i brza priprema :)

Prijatno :)


Sastojci:

2 komada pilećeg filea (također možete koristiti i kuhano pileće meso, odstranjenih kostiju)
1 pakovanje Kineske mješavine (Ledo povrće)
4 supene kašike soja sosa
5 kašika integralnog brašna
mljeveni đumbir
biber
mljeveni kim
so, vegeta
sušeni peršun
+ ostali začini koje volite
2-3 kašike ulja

Pileći file isjeći na kockice veličine zalogaja. Staviti u manju posudu, preliti soja sosom, malo posolite ili dodajte vegete pri tom vodeći računa jer je soja sos dosta slan.
Začiniti po želji.

Izmiješati meso da se sastojci fino sjedine i rasporede po mesu. Svaki komadić uvaljati u brašno, tako da budu obloženi sa svih strana.

U wok-u ili većoj teflonskoj tavi zagrijte malo ulja i naglo propržite piletinu, oko 3-4 minuta, neprestano miješajući kako bi se ravnomjerno pržila. Dodati kinesku mješavinu povrća, izmiješati i poklopiti. Na srednje jakoj vatri kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodati kašiku soja sosa, izmiješati i servirati.

Kao prilog ponudite kuhanu rižu.






Nema komentara:

Objavi komentar