"PINK LADY"
Vi ste knjige koje čitate, filmovi koje gledate, muzika koju slušate, ljudi s kojima se družite, razgovori koje vodite kafa koju pijete......
Birajte mudro s čime ćete hraniti svoj um.
A nikako nije loše zasladiti se nečim jednostavnim i brzim. "Pink lady" je odličan izbor u ljetnim danima.🫶🏻💓
💓Sastojci za koru (fi 24 cm):
-4 žumanjka
- 4 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 3 kašike mlake vode
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
💓Krema:
- 800 ml vode
- 3 kesice pudinga od jagode
- 9 kašika šećera
- 4 bjelanjka + 4 kašike šećera
💓 Glazura:
- 200 gr bijele čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Izmiksati žumanjke sa šećerom pjenasto, pa dodati mlaku vodu, ulje, pa dodati brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Sve sjediniti i izliti u kalup obložen papirom. Peći na 180° oko 10-12 minuta (kora je tanka, nemojte prepeći).
Od 800 ml vode oduzeti 100 ml i razmutiti puding bez grudvica, a u ostatak vode staviti šećer i pustiti da prokuha. Skuhati puding.
U međuvremenu izmiksati bjelanjke sa šećerom i da budu čvrsti. Vruć puding dodavati u izmiksane bjelanjke, dio po dio, neprestano miksajući. Kada sve sjedinite istresti preko pečene kore i ostaviti da se ohladi i stisne.
Zagrijati slatko vrhnje, pa u njega dodati izlomljenu bijelu čokoladu, sve sjediniti da se čokolada istopi i preliti preko ohlađene kreme. Ostaviti još malo da se čokolada stisne i rezati.
Možete dekorirati sa malo kokosa.
Uživajte! 💖💞🫶🏻
---------------
Primjedbe
Objavi komentar