PILEĆI MEDALJONI SA KROMPIROM
Ako nemaš ništa za dati, a ti pokloni lijepu riječ, jer čovjek od lijepe riječi može da ozdravi.🫶🏻👍🏻💖
A ono što je isto tako djelotvorno je fin ručkić.😁
Kod nas danas ovako. Fantazija i mirisa i okusa.💗🥰
Pileći medaljoni sa krompirom su zaista odličan ručak i za najizbirljivije.👌🏻
🍀 Sastojci za medaljone:
- 500 gr pilećeg filea
- 3 režnja bijelog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 jaje
- suhi začin, mljeveni biber, kopar, peršun
- 5 kašika prezle
+
- 1 kg mladog krompira
- 2 pune kašike paradajz pirea
- 3 dcl vode
- suhi začin, so, peršun
U sjecku samljeti piletinu sa obje vrste luka. U to dodati jaje, začine i prezlu, pa dobro rukom sjediniti u kompaktnu masu. Oblikovati medaljone.
Krompir izrezati na ploške.
U nauljen pleh redati krišku krompira, pileći medaljon, krompir i sve tako u krug. Ostatak krompira staviti u sredinu.
U posudi izmiješati paradajz pire sa vodom i začinima, preliti preko krompira i malo pouljiti.
Peći u rerni zagrijanoj na 180° oko sat vremena. Preliv će malo ukuhati i zgusnuti se, ali će ga ostati dovoljno.
Toplp servirati na tanjir, pa preliti sa malo umaka. Poslužiti uz sezonsku salatu.
Prijatno! 👍🏻❤️❣️
-----------
Primjedbe
Objavi komentar