LINO LADA TORTA
Danas vam pišem recept za ovu jednostavnu, a savršenu Lino Lada tortu. Savršena je za ove ljetne dane, jer se brzo peiprema, a još brže nestane.😁
Pa da krenemo.😉
🍀Podloga od keksa:
- 300 gr mljevene plazme
- 100 gr otopljenog maslaca
- 200 ml mlijeka
🍀Tamna krema:
- 250 gr mascarponea
- 200 gr Lino Lade nougat
- 250 ml umućenog slatkog vrhnja
- 1 vrećica kremfixa
🍀Bijela krema:
- 250 gr mascarponea
- 200 gr mliječne Lino Lade
- 250 ml umućenog slatkog vrhnja
- 1 vrećica kremfixa
🍀Ganaš:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 gr mliječne čokolade
i
- strugotine bijele čokolade za dekoraciju
Za početak zagrijte 200 ml slatkog vrhnja (ne da ključa) i prelijte 200 gr mliječne čokolade, pa ostavite da malo odstoji.
Mljeveni keks preliti otopljenim maslacem, dodati mlijeko i kašikom sjediniti, pa utisnuti u obruč fi 24 cm i na kratko u frižider.
500 ml slatkog vrhnja izmiksati, ne skroz čvrsto.
U posudu staviti 250 gr mascarponea i 200 gr Lino Lade nougat. Mikserom izraditi. Dodati polovinu izrađenog vrhnja i 1 vrećicu kremfixa. Sve dobro izmiksati i premazati preko podloge od keksa.
Sad dobro izmiješati pripremljenu čokoladu za ganaš da dobijete finu glatku glazuru i opet ostaviti sa strane.
Za bijelu kremu u posudu staviti maskarpone, dodati mliječnu Lino Ladu i izmiksati. Potom dodati ostatak izrađenog vrhnja i vrećicu kremfixa. Sve dobro izmiksati.
Premazati preko tamne kreme. Preliti ganašem i u frižider na 3-4 sata, najbolje preko noći.
Sutradan tankim nožem koji ste isprali vrelom vodom i obrisali, proći oko torte da skinete obruč. Posuti strugotinama bijele čokolade i rezati. Čuvati u frizideru.🤭
Sigurna sam da ćete uživati. Sačuvajte recept, lajkujte, podijelite i javite mi kako vam se dopala.😉👍🏻🍀
Ugodan ostatak dana svima! 🥰❣️❤️
Primjedbe
Objavi komentar