ZAPEČENE ROLNICE PATLIDŽANA SA MLJEVENIM MESOM

Danas fenomenalan ručak. Za svaku preporuku.👍🏻😉❣️





📍Potrebno je:
- 2 veća patlidžana
- 500 gr mljevenog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- 4 režnja bijelog luka
- 1 kašika prezle
- 1 kašičica mljevene crvene paprike
- paradajz pire
- vegeta
- so
- biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- bosiljak
- sir edamer

Patlidžanima odrezati krajeve i isjeći na kriške debljine do 5 mm. Ispeći na grill tavi da omekšaju. Ostaviti sa strane.

U mljeveno meso dodati sitno sjeckan crveni luk, ispasirana 2 režnja bijelog luka, prezlu, crvenu papriku, vegetu, so i biber. Izmješati da se sve sjedini.

U zdjelu staviti paradajz pire ili pelat, zatim dodati pasirani bijeli luk, maslinovo ulje i bosiljak. Posoliti po potrebi. Ja sam koristila domaću šalšu koju sam pravila za zimnicu.😄 
Od mljevenog mesa formirati polpete ovalnog oblika, onoliko komada koliko imate kriški patlidžana. Na svaku krišku staviti polpetu i zarolati.

U nauljen pleh staviti pola paradajz smjese, pa redati rolnice od patlidžana. Po vrhu premazati ostatak smjese.

Peći u rerni zagrijanoj na 200° 30 minuta. 25 minuta nakon početka pečenja izvaditi pleh, pa na svaku rolnicu staviti kriškicu edamera i vratiti u rernu na 5 minuta da se sir istopi.

Poslužiti toplo i uživati u ovom savršenom ručku! 👍🏻💞😉






Primjedbe

Popularni postovi